Project Malajzia 2015

Project Malajzia 2015

Olcsó repülőjegyek keresése, foglalása Malajziába

2014. december 25. - slates

airplane-flying-desktop-picture.jpg

Végre elérkezett az idő, mikor kiválasztjuk a repülőjegyeket. Nem lesz egyszerű, hiszen 5-en megyünk. Nagyon sok fontos szempontot kell mérlegelni repülőjegy vásárlás esetében:

  • Hány átszállással utazzunk?
  • Az átszállások között mennyi idő van?
  • Melyik légitársasággal utazzunk?
  • Milyen típusú repülővel utazzunk?
  • Közvetítő (alkusz) oldalon vagy a légitársaságok oldalán foglaljunk, esetleg utazási irodánál?

Arra az elhatározásra jutottunk, hogy a legjobb az lenne, ha a húsvét is beletartozna az utazásba, hiszen ez itthon fizetett ünnep és a teljes éves szabadságot sem lőjük ki már márciusban. Afelől nem volt kétség, hogy nem utazási irodán keresztüli befizetett utat választunk, hanem saját magunk szervezünk meg mindent.

Végül a KLM ajánlata mellett döntöttünk, igaz nem ők voltak a legolcsóbbak, de a leggyorsabban így jutunk el Kuala Lumpurba. A legtöbb légitársaság esetében az átszállási idők 4-6 órásak, sőt az olcsó jegy miatt volt olyan, ahol csak másnap indult volna a gép vissza, vagyis 1 plusz éjszakát jelentett volna.

Alkusz (közvetítő) oldalak:

Számos összehasonlító oldalt végig böngésztünk a repülőjegyek esetében: Kayak.com, Momondo.com, Bravofly.com,, Skyscanner.net, Tripsta.com, hogy csak a legnagyobbakat említsem. Az árak sok ezer forinttal olcsóbbak voltak, mint az adott társaság honlapján, azonban az olcsóságnak kompromisszumai is vannak. Többek között a kedvezményesebb áron csak nem dombornyomott Visa Electron vagy Maestro kártyával lehet fizetni, ha MasterCard, Visa Classic esetleg Amex kártyával rendelkezel további 5 ezer Ft-ot kérnek fejenként foglalási díjként. Továbbá nem tudsz olyan kényelmi szolgáltatásokat igénybe venni, mint a konkrét ülőhely meghatározása.

A légitársaság oldalán:

Ők sem korrektek mindenben sajnos, azonban ha van magyar képviselet, mint a Lufthansa, KLM/Air France-nak például, sok plusz költséget megspórolhatunk, többek között banki átutalással is lehet náluk fizetni, melynek ha minden díját és adóját hozzávesszük még mindig olcsóbban ki jöhetsz mintha hitelkártyával fizetnél.

Átszállások:

Nehéz megmondani mi a jobb: ha van 3-5 órát a két járat között, vagy alig egy-másfél. Kifele menet még csak-csak mondaná az ember, hogy el van akár 3-4 órát is a reptéren, bár tapasztalataim szerint ez hihetetlenül unalmas még egy olyan reptéren is biztosan mint Doha vagy Dubai, esetleg Amszterdam, végül is nem most akarod a pénzed elkölteni a Duty Freeben. Szerencsére Távol-Kelet 1 átszállással könnyen elérhető az összes jelentős légitársasággal. Nyugat-Európában Frankfurt, Amszterdam, Párizs; Kelet-Európában Helsinki, Moszkva, Isztambul; Araboknál az Emirates és a Qatar Airways.

Hazafele egy 12 órás repülőút után szinte kizárt hogy örömmel pihengetne az ember a kényelmetlen reptéri várókban órákat, minél hamarabb jönne már haza. Ezért esett a választásunk a KLM-Air France párosára: Kuala Lumpur felé 1.5 óra az átszállási idő Amszterdamban, míg hazafelé csupán 1 óra Párizsban. Ugyanez az Emirates esetében Dubaiban 3-5 óra, A Qatar Airwaysnél Dohában pedig 4-13 óra.

Légitársaságok, repülőgépek:

Utunk során szinte mindegy volt, melyik légitársasággal utazunk, azonban számunkra is fontos volt a kényelem. Ezért első sorban az arab légitársaságokat néztük a Qatar Airwaysnek nagyon jó árai voltak, alig 145.000 Ft-ért oda-vissza el vittek volna minket, az Emirates 150.000 Ft környékén. Az arab légitársaságok messze magasabb színvonalúak az összes hagyományos légitársaság közül. Ráadásként az Emirates Airbus A380-as gépet is közlekedtet a Dubai.Kuala Lumpur útvonalon, ami azért elég szenzációs élmény lehet.

Az utóbbi hónapok negatív eseményei miatt egy valamiben biztosak voltunk a Malaysian Airlines nem jöhet szóba. Az Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó út során is figyeltünk arra, hogy az üzemeltető a KLM legyen, biztos ami biztos.

KLM - AirFrance:

Végül a KLM oldalán foglaltuk le a jegyeket az alábbi paraméterekkel:

Kiutazás a KLM gépeivel:

  • 2015.03.26. 17.10 Budapest - Amszterdam
  • 2015.03.26. 20.45 Amszterdam - Kuala Lumpur (érkezés: 03.27. 14.50-kor)

Hazautazás az Air France gépeivel:

  • 2015.04.07. 23:45 Kuala Lumpur - Párizs (érkezés: 04.08 6:05-kor)
  • 2015.04.08. 07.15 Párizs - Budapest (érkezés: 09.30-kor)

Az Európán belüli járatok A320/A319-es Airbusokkal történik, míg a tengerentúli járatok Boeing 777-300/200 típusú nagy gépekkel. A KLM oldalán kiválasztásra kerültek az ülőhelyek is. MIután közel fél óra alatt sikerült mind a négy gépre ezt megcsinálni jött a fekete leves, a 152.000 Ft-os ár nem tartalmazza a hitelkártya díjat :) Köszönjük. 3.000 Ft lett volna fejenként, azonban a helyi képviselet miatt banki átutalással ingyenes volt, ígyezt az opciót választottuk inkább.

Így karácsonyi ajándékként megvettük magunknak a jegyeket. Hamarosan pedig az útvonal tervet is egyeztetjük, hiszen már csak 3 hónap van az utazásig.

A bejegyzés trackback címe:

https://malajziabautazok.blog.hu/api/trackback/id/tr907010537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása