Project Malajzia 2015

Project Malajzia 2015

2. nap (Szingapúr) - Az eső

2015. április 05. - slates

Sajnos a vasárnapi napunkat tönkre tette a szakadó eső. Miután 10 órakor elhagytuk a szállodai szobánkat és kimentünk reggelzni a szokásos kis helyünkre, ahol a rendszert megbolygatva banános-csokis pratat, roti bromot, Tek Tharit és Massala Teát fogyasztottunk. Hihetetlen ízvilág tárul elénk az indiai fűszeres konyhában, bár kissé furcsa, hogy egy édeskés ételhez is jár a curry szósz. Mivel ömlött az eső, így a Singapura Mall bevásárlóközpontot vettük úticélba, ám rájöttünk, hogy kis kivétellel hasonló árakkal találkozunk mint otthon, de azért sikerült néhány dolgot beújítani. Amin nagyon meglepődtünk, hogy szinte a legnagyobb üzletekben is lehet alkudni, erre egy véletlen bepróbálkozáskor derítettünk fényt, ugyanis megkérdeztük egy plazaban lévő üzletben, hogy ha mindkét polot elvisszük, akkor van-e valami kedvezmény, mire a csaj azt mondta, nem tud sajnos adni. Hát a második polo vissza is került, mire a kasszánál azt mondja, ha elvisszük, akkor 10% kedvezményt tud adni a rendelésből :)

Szerencsére délután 3 körül elállt az eső, így a maradék részt amit még nem láttunk, A Clark Quay és a Boat Quay, a Szingapúr folyó torkolatát is megnéztük. Tökéletes példája a terület annak, hogyan lehet rehaibilitálni egy korábbi gyártelepet. Most az egyik legtrendibb hely a városban, ahol bárok, éttermek sorakoznak és várják a vendégeket, nagyon hangulatos. Kora este kimerészkedtünk Santosa szigetére, mely az egész egy hatalmas szórakoztató és szabadidős központ.

img_20150329_154002_1.jpg

Libegővel mentünk ki, melynek szintén borsos 28 dolláros ára volt. Amúgy megfigyelhető Szingapúrra, hogy minden belépő a 20-30 dolláros szintet volt, ilyen szempontból nem egy olcsó város, bár sok múzeum nem található, hogy ez problémát okozzon. Elég hamar kiértünk a szigetre, de addigra már este 6 volt, a Universal Studio Park, a vizividámpark és szinte az összes attrakció este 7-kor zárt, ráadásul a beléEpő díjak itt már a 40-70 dolláros árfolyamot ütötték meg. Így nem volt más választásunk, mint kiülni a homokos tengerpartra és nézni a naplementét. Este 9 körül értünk vissza a szállodánkhoz, ahol még egy kis bevásárlást eszközöltünk a nagy vonatútra, a transzferünk 10 előtt meg is érkezett, ahonnan kb. 40 perc alatt voltunk a vasútállomáson, Woodlands Train Checkpointnál.

img_20150329_173530_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://malajziabautazok.blog.hu/api/trackback/id/tr157338032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása