Project Malajzia 2015

Project Malajzia 2015

Szállások a szigeteken

Penang (George Town) és Langkawi (Pantai Cenang)

2015. február 01. - slates

dsc_0196.jpg

Nem volt egy egyszerű feladat megtalálni a megfelelő szállásokat a leginkább Langkawi szigetén, hiába van alig 100 szálloda, az általunk támasztott kritériumoknak csupán 2 tucat szálloda és resort felelt meg (tengerpart és medence is legyen a szálláshoz). Ami minden szempontból megfelelő lett volna sajnos árazásukban nem a mi pénztárcánkhoz szabottak. Segítségül hívtunk rengeteg foglalási és véleményezési oldalt, blogot, hogy megtaláljuk, hol is laknánk szívesen. A végén azonban néhány kompromisszumot kellett kötnünk. De ne siessünk előre, kezdjük időrendben a szállásokat:

Penang /George Town

A dzsungel és a tea felföld meghódítása után Penang szigetére vesszük az irányt, ahová várhatóan április 3-án péntek délután érkezünk. Úgy terveztük meg az utat, hogy a Kuala Lumpurban bérelt kocsit szombaton a penangi repülőtéren adjuk majd le.

Egy blogon olvastuk, hogy van George Townban egy hófehér szálloda, mely a történelmi belváros közepén helyezkedik el, választásunk ide esett. Sajnos nagyon sok szálloda esetében a folyosói fürdőszoba a megszokott, ahogy itt is, feláras a saját fürdő, de szerencsére volt elegendő privát fürdőszobás szoba, mely így alig pár ezer forintba fog kerülni fejenként az 1 éjszaka. A választott szállás a Chulia Heritage Hotel.

 

Langkawi

Szombat délelőtt leadjuk az autót a penangi repülőtéren, majd az AirAsia gépével tovább utazunk Langkawi szigetére, ahol az utolsó három éjszakánkat fogjuk tölteni, remélhetőleg pihenésben, koktélozásban a tengerparton illetve a medencében :)

Miért volt nehéz választani?

Az egész abból indul ki, hogy ránk fér majd az édes pihenés a túra után, így szeretnénk kényelemben eltölteni az utolsó napokat, sok pihenéssel, finom ételekkel, italokkal. A legmegfelelőbb hely számunkra az lenne, ahol van úszómedence és tengerparti strand is. Ezekből alig 20-30 szállás található, abból is kb. 10 hely, ami számunkra jelenleg megfizethető. El kezdtük nézni a helyszíneket, először a Booking.com oldalán, majd áttérve a Tripadvisorra, megnézni az utazók fényképeit, ami hatalmas segítség egy ilyen út előtt.

Találtunk olyan szállást, ami tökéletesnek nézett ki, árban is megfelelő lett volna, de a tengerpartja konkrétan egy szemétlerakó volt, telis tele eldobált üvegekkel, flakonokkal; vagy éppen a fürdőszobában rozsdásodott meg penészesedett minden. Ekkor kellett változtatnunk az igényeken, így a strand már csak opcionális lehetőség lett, de igyekeztünk olyat választani, ahol viszonylag közel 10-15 perces sétával megközelíthető az.

Az interneten fellelt képek alapján őszintén szólva engem meglepett a part, hiszen egy spanyol vagy olasz tengerparthoz viszonyítva kopár, kietlen, sehol egy napozóágy, jó persze több ezer kilométerre vagyunk Európától, meg kell majd szokni :)

Bon Ton Resort

Ez a szállás a tengerparttól 10 perc sétára található, igazi autentikus maláj környezetet varázsolva mindenkinek. A cölöpökön álló faházak mindenkit elvarázsoltak, ráadásul 5 személyes, így az egész csapat kényelmesen elfér egy helyen. Amiért rajongtunk, az a fa dézsa, mint kád, valamint a saját napozó terasz, és a csodás zöld fű mindenhol. Amiért azonban kevésbé rajongtunk, az a kisméretű medence, amit talán nem is lehet igazából annak nevezni.

Íme néhány kép a szállásról:

A bejegyzés trackback címe:

https://malajziabautazok.blog.hu/api/trackback/id/tr827108495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása