Project Malajzia 2015

Project Malajzia 2015

Szállások a félszigeten

2015. január 11. - slates

accommodation04.jpg

Mivel 5 fős a csapat létszáma, szerettük volna, hogy az egész utazás alatt mindannyian egy szobában/lakásban/apartmanban aludjunk, azonban ezt fel kellett adnunk Kuala Lumpur kivételével.

Természetesen találni megfelelő szállás lehetőséget csoportoknak is, csak ami központi fekvésű már árfekvésükben (napi 250-300 EUR) meghaladja azt, ami számunkra elfogadható, mégis csak javarészt este leszünk ott.

Szingapúr

Szingapúrban a három csillagos Summer View Hotelt választottuk ki, ami Bugis kerületben található, ahonnan gyalog is viszonylag könnyen bejárható Szingapúr legfontosabb nevezetességei, hiszen alig másfél kilométer a Clarke Quay, a Városháza, vagy a Promenade.

A szállodában reggelit is kapunk, 2 szobát foglaltunk 5 fő részére, figyelve arra, ha találunk jobb alternatívát, akkor ingyenesen utazás előtt még lemondható legyen. A képek és visszajelzések alapján egy standard három csillagos színvonalnak megfelelőek a szobák, van zuhanyzó, TV, ráadásul az árban a reggeli is beletartozik, ezáltal sok kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat, hogy hétvégén reggel hol együnk, mit együnk, pláne, hogy nem ismered a helyi szokásokat.

genimage.jpg

 

Vonat

Talán ez a legbizarabb szállásunk, hiszen éjszaka utazunk át Szingapúrból Kuala Lumpurba vonattal. A beszámolók alapján a normál turista osztályú fekhelyes kocsik is verik a MÁV kocsijait, amire figyelni kell, hogy tartósan 16 fokra hűtik a szerelvényeket. Abban biztosak lehettek, hogy részletes leírással fogok jelentkezni, hiszen számomra ez mindig is tabu volt :)

Kuala Lumpur

Itt sikerült az Airbnb-n keresztül foglalnunk egy 2 szobás, tetőtéri úszómedencés, a Petronas-tornyokra panorámás kilátással rendelkező apartmant, alig 200 EUR-ért a két éjszakára 5 fő részére. A képek alapján a kilátás pazar lesz, ráadásul a belvároshoz közeli, így szintén gyorsan fogunk tudni közlekedni, no meg nem elhanyagolható a legtöbb szelfiző vágya egy ilyen úszómedence :)

4aaaf9ee_original.jpg

Taman Negara, a dzsungel

Nem volt afelől kétségünk, hogy ne merészkednénk az őserdő belsejébe. A legjobb erre Taman Negara, ahol Mutiara Taman Negara szálláson fogunk eltölteni 2 vadító éjszakát. A Kuala Lumpurtól a térkép szerint alig 400 km-re található, de legalább négy és fél órás szerpentines úton megközelíthető szállás hely egy igazi egzotikum az európai utazók számára, már amit látunk a képekből. A dzsungel közepén fekszik, 2 faházat béreltünk a komplexum területén, kíváncsian várjuk az élményeket. Mondjuk már a szállásra jutni egy élmény, ugyanis kocsival nem lehet közvetlenül megközelíteni. A folyóparton le kell tenni az autót, majd vízi taxival kell átmenni a folyó túloldalára, mely ára 1 ringit (kb. 75 Ft) fejenként. Így aztán teljes lehet a nyugalom.

18528529.jpg

További úti céljaink még kidolgozás alatt vannak, de hamarosan a szigeteken található szállások is lefoglalásra kerülnek, amint sikerül megegyeznünk melyik szigetre menjünk :D

A bejegyzés trackback címe:

https://malajziabautazok.blog.hu/api/trackback/id/tr387062657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása